Derfor sælger kundecases

Pixabay phone

Cases er et uhyre effektivt værktøj til salg og markedsføring, for en god case overbeviser kunden om, at dit produkt er et godt køb.

Dine kunder vil have andres vurdering af dit produkt, for dine ord og produktets tekniske specifikationer overbeviser dem ikke om, at de bliver tilfredse. Derfor skal dine kundecases fortælle, hvor tilfredse andre er blevet, og det gælder uanset, om du sælger instrumenter, traktorer eller tøj.

Kun få og relevante oplysninger, skal med i casen.
Jeg har fx lige købt en ny smartphone, så jeg har kigget på data ark i lange baner, og telefonerne har 32 GB det ene og 7,26 cm det andet, en snapdragon processor og meget mere. Jeg ved godt, hvad ordene betyder, men hvilken telefon, der kommer ud af at sætte delene sammen, det aner jeg ikke. Anmeldelserne på nettet hjælper mig ikke, for de koncentrerer sig om alt og intet i telefonerne.

Kunden skal genkende sig selv
Min hyggelige kollega Nels har til gengæld lige fået en ny telefon, og han har vist mig, at den kan alt det, jeg har brug for, og han er super glad for den. Så nu har jeg købt en magen til. Jeg kunne nok have klaret mig med en noget billigere model, men jeg er meget tilfreds.

Hovedpersonen i casen skal derfor ligne kunden, og ikke produktet. Havde min mobilglade kollega været en teenager, som brugte telefonen med selfie stang og streaming, så havde hans vurdering ikke rørt mig. Hans sprog og måde at fortælle om telefonen på ville ramme helt ved siden af, og det samme gælder for alle de festglade app’s, han ville fokusere på.

En case er en artikel
Identifikation og væsentlighed er derfor vigtigt i casen. Jeg skal se mig selv i hovedpersonen, og casen skal besvare mine relevante spørgsmål, før jeg tror på, at jeg bliver tilfreds. Før du skriver en case, skal du derfor sætte dig ind i kundens personlighed og uoplyste/overoplyste situation. Du skal forstå frygten for at begå en fejl ved at bruge penge på dit produkt. Lige som en journalist ville gøre det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *